acesta este un blog pentru calatorii si istorie Ideea de la care a pornit acest blog a fost aceea de a aduna într-un singur loc , informații interesante, dar și fotografii care merită să fie admirate, adică tot ce descopăr deosebit pe internet și despre care consider că este de interes pentru vizitatorii mei vreti sa castigati un ban http://www.maildirect.ro/inregistrare/f34f86090e44f0e67da4dda51801a842 http://www.marketglory.com/strategygame/dumbbo2008 intrati va distrati si castigati
marți, 23 iulie 2013
Tara Vrancei constituie o regiune etnografica distincta, cu caracteristici proprii de civilizatie si cultura populara. Ca zona geografica, Tara Vrancei este mai putin intinsa decit teritoriul administrativ al actualului judet.
Alaturi de Vrancea, nici zona Buzaului nu beneficiaza de prea mare renume decat atunci cand vine vorba de podgoriile celebre din periferia sud-estica a Subcarpatilor de Curbura. Cel care ajunge in aceste zone nu va sti insa de unde sa inceapa si, mai ales, ce ar putea vizita.
Intreaga regiune care cuprinde cele doua zone si muntii Buzaului, Intorsurii, Vrancei si Trascau au beneficiat candva de un oarecare interes din partea autoritatilor. In zona Buzaului, mai precis in zona muntilor Siriu si Podul Calului, se pot vizita barajul de acumulare de pe Siriu, lacul Vulturilor sau Lacul fara Fund si cascada Pruncea.
Vrancea este o destinatie a iubitorilor de munte. Muntii din Tara Vrancei beneficiaza de trasee bine stabilite, usoare si care ofera o alta perspectiva a muntelui si a peisajelor. Un punct de reper local este statiunea Lepsa - primitoare, aranjata, si care nu ii va dezamagi nici pe turistii obisnuiti cu Valea Prahovei sau cu alte statiuni in care s-a investit mai mult.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu